Reports and printing

Dejan

Member
Programming Experience
Beginner
Hello,
I make app using MS Access. I need to create reports from example 1, 4, 6 and 7 column. So I'd like to create selective reports and print them. can you help me?
Tnx...

Ej brat aj da si se razbereme na naski jas i ti ... mi omrzna ovoj angliski btw, fala za PM.
znaci jas te prasav za crystal reports zosto mislam deka toa ti e najlesno resenie za izvestai ... kako i da e aj na makedonski objasni mi sto ti e idejata. Se nadevam deka ce mozam da ti pomognam (jas bas sega rabotam na custom report tool - se odi vo edna forma a moze da se pecati direktno na pecatac ili da se izveze vo word ili pdf).

Btw, i'm from Skopje, Republic of Macedonia as well :D

Cheers ;)

Rabotam na edna aplikacija za NVO (Nevladini organizacii) so koja pon\lnam baza na opdatoci (MS Access). E sega taa baza na podatoci sodrzi okolu 10 koloni, koi gi sodrzat site potrebni informacii za eden proekt na NVO. Znachi od ime na proekt, partneri, koordinator, budzet, dontor, opis na proektot, celi i zadachi na proektot, aktivnosti i sl.

E sega se e gotovo osven ona za koe ja pravev aplikacijata, odnosno generiranje na izveshtai, odnosno proekten izveshtaj, koj treba da gi dade site koloni za eden proekt, potoa detalen godishen izveshtaj kade ke dade izveshtaj od site vneseni proekti, no pri toa ke gi generira samo na primer kolonite naslov na proekt, koordinator, budzet i donator. I na kraj eden izveshtaj koj ke gi dade samo naslovite na proektite i normalnoi nivnite redni broevi vo bazata.

Pozdrav,
Dejan

Back