midnightdav
New member
- Programming Experience
- Beginner
Hello I hope someone could help me. I am very new to programming and have started a tutorial on the web. One of the problems given was to create a simple calculator to use variables. For some reason when I click on the plus and equals buttons I do not get the correct response. The code I have written is:
Public
ClassForm1
Dim value1 AsSingle
Dim value2 AsSingle
PrivateSub Btn1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn1.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn1.Text
EndSub
PrivateSub Btn2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn2.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn2.Text
EndSub
PrivateSub Btn3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn3.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn3.Text
EndSub
PrivateSub Btn4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn4.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn4.Text
EndSub
PrivateSub Btn5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn5.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn5.Text
EndSub
PrivateSub Btn6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn6.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn6.Text
EndSub
PrivateSub Btn7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn7.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn7.Text
EndSub
PrivateSub Btn8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn8.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn8.Text
EndSub
PrivateSub Btn9_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn9.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn9.Text
EndSub
PrivateSub Btn0_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn0.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn0.Text
EndSub
PrivateSub CmdPlus_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CmdPlus.Click
Dim Value1 AsInteger
Value1 = Value1 + Val(txtDisplay.Text)
txtDisplay.Clear()
EndSub
PrivateSub CmdEquals_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CmdEquals.Click
Dim value2 AsInteger
value2 = value1 + Val(txtDisplay.Text)
txtDisplay.Text = value2
EndSub
End
Class
Any pointer would be appreciated as I have not covered debugging yet and finding this a bit confusing as I thought this would work
Public
ClassForm1
Dim value1 AsSingle
Dim value2 AsSingle
PrivateSub Btn1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn1.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn1.Text
EndSub
PrivateSub Btn2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn2.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn2.Text
EndSub
PrivateSub Btn3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn3.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn3.Text
EndSub
PrivateSub Btn4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn4.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn4.Text
EndSub
PrivateSub Btn5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn5.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn5.Text
EndSub
PrivateSub Btn6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn6.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn6.Text
EndSub
PrivateSub Btn7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn7.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn7.Text
EndSub
PrivateSub Btn8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn8.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn8.Text
EndSub
PrivateSub Btn9_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn9.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn9.Text
EndSub
PrivateSub Btn0_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn0.Click
txtDisplay.Text = txtDisplay.Text & Btn0.Text
EndSub
PrivateSub CmdPlus_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CmdPlus.Click
Dim Value1 AsInteger
Value1 = Value1 + Val(txtDisplay.Text)
txtDisplay.Clear()
EndSub
PrivateSub CmdEquals_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CmdEquals.Click
Dim value2 AsInteger
value2 = value1 + Val(txtDisplay.Text)
txtDisplay.Text = value2
EndSub
End
Class
Any pointer would be appreciated as I have not covered debugging yet and finding this a bit confusing as I thought this would work